Folleke en ’t Chalet

Folleke chalet

The Foolsreunited

Onze startlocatie ’t Chalet is geen onbekend terrein en heeft niet toevallig een link met Andrik Fol. Op de ‘pelouse’ van FCE etaleerde hij reeds in de jonge twintiger jaren zijn talent bij het stampen van de lange bal. De bedoeling was dat hij hier op dit veld – na vele jaren rondzwerven – zijn succesvolle voetbalcarrière zou afsluiten onder coach Nick De Velder om zich vervolgens te richten op het nakende vaderschap. Een laatste jaar ‘pensing time’ en “hop hop!” brullen op de snelle flankspelers na een bal deep in the corner.

Niet alleen op het veld, maar evengoed ernaast was het meermaals ‘pensing time’. De foto dateert van het jaar 2006. De achttienjarige en immens populaire Fol (zichzelf toen “The Foolsreunited” noemende) was meermaals te vinden op een lokale fuif of hier in ‘t Chalet, op een boogscheut van de middelbare school STK. Één van die feestjes was onze eigen fuif: “alive and kickering”, een verwijzing naar de vele middagpauzes aan de kickertafel in de kantine van het zwembad Druppelteen.

Je leest het goed, zelfs voor een flauwe woordspeling draaide hij zijn hand niet om. Wat ons eeuwig zal bijblijven is dat zus Danaïs met een vriendin achter de toog stond te tappen en we naar het einde toe zelfs drank verkochten die we als cadeau kregen van de gasten. Zo’n feestje dus 😉

Nu we erop terugkijken zijn het herinneringen die we extra koesteren. Het afsluiten van onze buitengewone tijd op de middelbare school met een geweldige eindejaarsreis in Turkije, galabal, enz…

Die achttienjarige Fol, met zijn ‘brommerke’ aan de fietsenstalling, de lange manen, in ware skaterstyle. Nog één keer The Foolsreunited, mag het?

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie