Folleke Fietscongé

IMG_0669

The world’s greatest

Het moet ergens mei 2010 zijn, wanneer we op het terras van café ‘Onder den Toren’ in Kapelle o/d Bos brainstormen over onze zomervakantie. Al snel zijn we er uit dat we naar het zuiden van Frankrijk willen. En niet zomaar, nee, we gaan er met onze fiets bergen oprijden. In alle eerlijkheid, geen idee waarom dat fietsen ineens ter zake kwam. Vermoedelijk zat de Tour de France van dat jaar er voor iets tussen.

Alleszins, enkele weken later staat er een mobilhome voor de deur en trekken we er met een kleine groep op uit. Bestemming: la douce France! Het zal het begin blijken van onze jaarlijkse week vol vertier en lulkoek. Vrijheid in zijn zuiverste vorm. Een week die Folleke koesterde als geen ander.

De foto hierboven op de top van de Mont Ventoux heeft voor ons als vriendengroep een bijzondere betekenis. Andrik hield van deze berg. Van de streek. Van de vele weken die we daar hebben doorgebracht met de vrienden. Het was toen hij nog leefde een vurige wens dat die jaarlijkse vakantie zou blijven bestaan.

Wel, goed nieuws, Folleke. We gaan nog elk jaar, zonder fout. En jij bent er nog altijd bij.

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie