Bijdrage goede doelen

ANDRIK FOL CLASSIC

Editie 2021

Op 6 juni 2021 hadden we het voorrecht om tijdens de allereerste editie van de Andrik Fol Classic ruim 1100 deelnemers te ontvangen. Het was een dag waarop fietsers, wandelaars en vurige levensgenieters zich konden uitleven en er van Covid-19 even geen sprake was. Het parcours van de fietstochten werd gesmaakt en ook de wandeltocht bleek een schot in de roos. In de namiddag deed een deugddoende zon zijn werk, konden kinderen zich uitleven op het springkasteel en werd er tussen pot en pint nog duchtig nagekaart. Een geslaagde dag van een evenement dat we voortaan jaarlijks herhalen.

Bijdrage aan het goede doel

Bovendien werd er met de opbrengst nadien verstandig omgesprongen. Een deel moet dienen om de continuïteit en groei van de ‘Classic’ de komende jaren te garanderen. Voor het overige deel zaten we met de directie van KOBOS rond de tafel, en werd er besloten om via een structurele samenwerking de nodige ondersteuning te bieden bij de werking rond verkeersveiligheid in scholen, alsook het opwaarderen van verouderde infrastructuur.

Zo werd er intussen afgesproken dat we – na een geslaagde editie in 2021 – maar liefst 3.000 euro doneren met als concreet doel het financieren van volgende workshops:

  • “Getuigen onderweg in het verkeer” – VZW Rondpunt, voor de leerlingen van het 5e middelbaar
  • Workshop van Responsible Young Drivers, voor de leerlingen van het 3e middelbaar

Daarnaast komen we ook tussen in de kostprijs voor fluo rugzakhoezen, die tijdens het schooljaar worden uitgedeeld aan leerlingen van de eerste graad.

Om af te sluiten droegen we ook bij aan de campagne van Pieterjan Nuitten uit Gent, met zijn ‘Golf van licht‘. We doneerden 500 euro voor de aankoop van fietslichtjes en stonden met de vriendengroep op vrijdag 21 januari na schooltijd paraat om deze gratis uit te delen.

Om Andrik Fol te herdenken organiseren we elke eerste zondag van juni een fiets- en wandeltocht die net dat tikkeltje extra heeft.
Ludo

Editie 2022

Op 5 juni 2022 gaf de vriendengroep van Andrik de aftrap voor een tweede editie van de AF Classic. Naast een nieuwe locatie (Campus Veldstraat) koos de organisatie ervoor om het aanbod nog wat aan te passen en zelfs uit te breiden.

Zo werd er – naast de gekende koersfietstochten – een nagelnieuwe familiefietstocht uitgestippeld, waarbij je de mooiste plekjes in de regio op een gezapig tempo passeert. Wandelaars krijgen een vernieuwde tocht voor de voeten geworpen, gezien we met de nieuwe locatie aan de andere kant van het kanaal zitten. En ‘last but not least’ zagen we vorig jaar het potentieel van een volwaardige ‘kidscorner’. Daar hebben we dan ook meteen werk van gemaakt en gezorgd voor rustige zithoekjes, kinderspeelgoed en speeltuigen, een speurtocht en een duo springkastelen.

Editie 2023

Op zondag 4 juni 2023 geven we de aftrap van onze derde AF Classic. We grijpen terug naar onze succesformule van de eerste editie. Twee afstanden voor de (koers)fietstocht, een familietocht en twee afstanden voor wandelaars. Om die laatste haalbaar te houden voor mensen met kinderen, kan je daar kiezen voor een korte afstand (5km) of een lange (10km).

Op deze manier trachten we als organisatie iets te serveren waarin zowel de intensieve als eerder passieve sporter kan deelnemen om nadien te genieten van een hapje, drankje, gezellige babbels en een stukje muziek. Al ben je uiteraard ook volledig vrij om die dag gewoon even te passeren en het gezellig te maken. Op de agenda dit jaar:

  • Start fiets- en wandeltochten: vanaf 8u ’s ochtends, de hele dag doorlopend
  • Horeca: hele dag open
  • Kids zone (o.a. springkastelen, diverse speeltuigen en speurtocht): hele dag open
  • Lulkoek en vertier: hele dag onafgebroken

Hoe ontstond de AF Classic?

Op donderdag 25 juli 2019 botst Andrik Fol op een stilstaande vrachtwagen op de A12 richting Antwerpen en overlijdt ter plaatse. De kersverse echtgenoot, papa in wording en vriend van iedereen is er plotseling niet meer. Andrik Fol ging fluitend door het leven en waande zich onsterfelijk. Voor hem en voor ons werd het tegendeel die ochtend echter bittere realiteit.

Om deze buitengewone klasbak te herdenken organiseren we de eerste zondag van juni een fiets-, wandel- en looptocht die net dat tikkeltje extra heeft. Iets wat hij ook had, want samen zijn met Andrik was nooit saai. Alles draaide om plezier maken en daar willen we samen met zijn vriendengroep de ‘Golden Lords’ een vervolg aan breien. De Andrik Fol Classic zag het levenslicht.

Volg ons op

Contactpersonen

  • Bram Cottyn: 0498/70.61.00
  • Wim Robberechts: 0472/28.50.70

Mail

  • goldenlords@hotmail.com
We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie