Over ons

Golden Lords

Opperludo

Andrik Fol

De floerste slappo. De opperludo. Onze kapitein. Echtgenoot van Britt Fol. Papa van James Fol. De vriend van iedereen, voor altijd. Rust zacht, vriend.

You are the world’s greatest.

Demi

Daan Van Doorslaer

De strateeg en een absolute ‘master of the mind game’. Bij momenten verkozen tot ‘den ergste’ maar bovenal een ongeëvenaarde klasbak. Vanaf dag 1 een vurig bezieler van de jaarlijkse fietsvakantie.

Cootje

Bram Cottyn

Kleinste bazeke. Niet de grootste, maar van geen kleintje vervaard. Geniepig als het kan, doortastend als het moet. Een balvirtuoos die furore maakt op de fiets en met voorsprong het meest ‘chillaré’ door het leven gaat.

Angelo

Angelo Landerloo

De ‘Buggenhoutse stier’ is veruit de meest kleurrijke figuur in ons midden. Een organisatorisch talent die gedijt als een cactus in volle zon. Superverspreider van enthousiasme met als uitschieter de vlekkeloze imitatie van Mario Cipollini.

wougke

Wouter Cloots

De eeuwige deugniet. Een buitengewoon doorzettingsvermogen en fysiek gestel waar menig man van droomt. Beschikt over de unieke gave om iets volstrekt normaal te doen omslaan tot een tragedie van niet te overziene omvang.

pierre

Peter Wouters

De sleper. Meermaals verkozen tot ‘den braafste’, weliswaar met een rebels kantje. Op de fiets geen begenadigd talent en allesbehalve een goeie diepzeeduiker. Maar een verbazingwekkende ‘vista’, een onvervalste eerlijkheid en natuurlijke leider.

bart

Bart De Wachter

Den oermens. De man die enthousiasme een nieuwe dimensie gaf en zichzelf hierdoor meermaals in de vernieling reed. Ondanks de kwaal van het te vroeg pieken, een resolute aanwinst voor ieder team. Al zeker wanneer hij de barbecue aansteekt.

keesio

Robin Leemans

Keesio. Een Nederlander met een hart voor België. Lang geen onbesproken figuur, maar de rust gevonden in het vaderschap. Is onwaarschijnlijk veelzijdig en beschikt over het vermogen om de boel dermate charmant te belazeren dat niemand er erg in heeft.

vinny

Vincent Cloots

The Musicman. Weigert resoluut om bergop buitenkant bocht te rijden en kon in zijn beste dagen vele Lords tot het uiterste dwingen. Omwille van de drukke zomerperiode als DJ diende hij voor de laatste edities forfait aan te tekenen.

velder

Nick De Velder

De coach. Manager en patron van de volgwagen. Een je-m’en-foutist die een straffe uitspraak niet schuwt. Geen enkele ruimte kan weerstaan aan de orde en netheid van deze geboren positivo. Wegens een inslaaptijd van 3’10” en ca. 80 snurkdecibel, beschikt hij steeds over een eigen kamer.

wim robberechts

Wim Robberechts

De goedlachse lange wapper. Een nonchalante dubbele meter met de winnaarsmentaliteit van een luiaard. Veel goeie wil, maar best onhandig. Bij een gebrek aan ‘dash’ greep hij de voorbije edities naast een gouden plak. Ooit genomineerd als ‘grootste kluns’ wegens het vallen tijdens een spelletje petanque.

stijn van schel

Stijn Van Schel

De confrater. Meermaals aangeduid als deurwaarder tijdens de jaarlijkse loting der ploegen. Liefhebber van de betere keuken en een pionier inzake woordenschat waar Hugo Claus bij verbleekt. Vanwege de torenhoge werkdruk en een gebrek aan training verkoos deze man om tot op heden vanaf de zijlijn toe te kijken.

seeg

Tom Seghers

De poedel. Een schattige babyface waar veel vrouwen zich weleens op verkijken. Zwelgt zonder problemen lauwe Kronenbourg en beschikt over een algemene kennis die haast nooit van pas komt. Een stille kracht en de grondlegger van het ‘peddelen’ op een steile klim en het stevig ‘trompetten’ bij een verkoudheid.

Buyser

Tim De Buyser

‘La chèvre du montagne’. Met uitzondering van de eerste edities onmogelijk weg te slaan van de 1e plek. Moeilijk te doorgronden en bij het realiseren van een duodeal voor geen haar te vertrouwen. De maestro van de controle en het spaarzaam rijden. Zonder enige twijfel de meest complete atleet in ons midden.

vijske

Vincent Schouwers

De sfinx. Had slechts één deelname nodig om zich te ontpoppen tot ‘de allergrootste’. Liefhebber van lulkoek en het drinken van een koude kegel. Kampt sinds enkele jaren met een holle rug en besloot daarom de fiets – voorlopig – op te bergen. We wachten sindsdien tevergeefs op een nieuwe deelname.

Pirard

Yannick Pirard

Monsieur Pirard. De Belg met Congolese roots maakte bij zijn eerste deelname furore door alsnog te finishen na het nemen van een foutieve afslag aan de voet van de Galibier. Een minzame genieter met misschien wel het grootste potentieel als duursporter. Allez Yannick!

Pie

Pieter Van Hemelrijck

Pie van Hee aka Pamfletter. Omgedoopt tot het ‘grootste genie’. Blinkt uit in zijn eenvoud. Koning van krachtige oneliners die weigert toe te geven aan producten van Mark Zuckerberg. Eveneens vanaf dag 1 een vaste waarde in ons peloton. Diende slechts 1x op te geven, wat grotendeels te wijten was aan het gekozen materiaal.

ciskebab

Kris Potums

De Ci de Ca de Ciskebab. Een kampioen van cafésporten die zich wist om te scholen tot marathonloper en vervolgens berggeit. De meest ervaren vaderfiguur binnen de groep en grondlegger van het lekkerste stoofvlees in de H. van de Venstraat. Aanbidder van een koud kegelke en een ietwat schunnige mop.

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie